Yttrande över Trafikverkets vägplan, granskningsförslag, för ny Skurubro, väg 222

Vi tror att det är viktigt att inse att en ny Skurubro inte löser de långsiktiga trafikproblemen i Nacka och Värmdö. Köer uppstår också närmare Stockholm och det är något som man inte kan bygga bort genom att tillföra mer vägkapacitet. Istället måste biltrafiken minska och kollektivtrafikandelen öka betydligt. Dessvärre planeras det för det omvända förhållandet. Med nu befintliga infrastrukturplaner kommer kollektivtrafikandelen i Stockholms län att minska. Istället för att bygga mer vägar behöver alla resurser satsas på kollektivtrafik. De satsningar på tunnelbana som nu planeras är inte tillräckliga. Spårtrafik skulle behövas byggas ut även till Värmdö.

Yttrande Skurubron vägplan, granskning

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.