Skogsvandring vid Sandakällan, Älta, 21 oktober 10-13

Sandakällan lockar många besökare som hämtar vatten från källan. Vattnet renas av grusåsen och är rent och mineralrikt. Skogar på grusåsar kallas för åsbarrskogar eller sandbarrskogar och har lyfts fram som en prioriterad skogstyp att skydda av myndigheterna. Trots det är skogen på åsen vid källan avverkningsanmäld. Vi kommer att vandra genom det avverkningsanmälda området men också i de nyckelbiotoper som Skogsstyrelsen registrerat på andra delar av åsen. Är det någon skillnad på de områdena och det som nu är avverkningsanmält?

Medtag fika/matsäck.

När: Söndagen den 21 oktober kl 10 – 13

Samling:  Samling vid busshållplats Klisätravägen kl 10:00.

Info: Ronny Fors, 073-802 4543, ronny.fors@naturskyddsforeningen.se

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.