SMÅ GRÖNOMRÅDEN I BOO – INVENTERING VISAR PÅ HÖGA NATURVÄRDEN

Torsdag 16 mars 2017 kl 19.00 – 21.30

Under 2016 har Ronny Fors Naturskyddsföreningen i Nacka och Kerstin Lundén Boo Miljö- och Naturvänner genomfört en inventering av de mindre grönområdena i Boo. Inventeringen bekräftar det vi trodde innan vi började, att många områden håller höga naturvärden. Vi har använt oss av den nya standardiserade metoden för naturvärdesinventeringar där naturvärdena bedöms i en fyrgradig skala, visst, påtagligt, högt och högsta naturvärde. Inget av de områden vi besökte får lägre än påtagligt värde. Vi kommer att visa bilder och berätta om inventeringen och de artfynd vi gjorde. Arter som
tallticka, reliktbock, båda rödlistade, förekom i nästan alla områden vi besökte. Andra spännande arter som hittades var vedtrappmossa, vedsäckmossa, dropptaggsvamp och gnagspår, som troligen är från den sällsynta raggbocken.
Samarr. med Boo miljö- och naturvänner.
Efter föredraget hålls årsmöte för Boo miljö- och naturvänner, till vilket detta är en kallelse. Vi bjuder på frukt och te/kaffe.
Plats: Kommunalvägen 2 bv, Boo-salen i f d Boo Kommunalhus. Hpl Telegramvägen.
Upplysningar: Ronny Fors 073-80 24 543, Kerstin Lundén 070-47 00 160.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.